Je hebt plannen om samen met je gezin naar het buitenland te gaan, de zending in of ontwikkelingswerk gaan doen. Tijdens het voorbereiden realiseer je je dat er nogal wat bij komt kijken. Deze dag kan helpen om samen met andere ouders en gezinnen te ontdekken wat belangrijk is om te weten als je je aan het voorbereiden bent om de zending in te gaan.

Papa en Mama gaan naar Uganda, en ik, ik moet of mag mee. Een vreemde school en een vreemde omgeving. Ik vind het best spannend, zal ik Nederland ooit weer zien?

Andere cultuur, andere taal, zal ik de mensen in Columbia ooit begrijpen?

Mijn grootste vraag is hoe moet dat met de scholing van de kinderen? Zullen ze niet achter gaan lopen? Homeschooling? Of juist mee laten draaien op de lokale school? En als ze ouder worden moeten ze dan naar een internaat? Wat is het beste voor mijn kinderen?

Er moeten allerlei praktische zaken geregeld worden, maar iedereen van jouw gezin heeft zo zijn eigen gevoelens hierbij, hoe houd je oog voor je hele gezin?

Een greep uit de workshops

Een thuis bouwen

Een thuis bouwen

Corry Nap

Waar is thuis? Dit is een steeds terugkerend thema in het leven van een TCK. In de workshop Een THUIS voor de TCK onderzoeken we met elkaar wat een 'thuis' is. Waar kun je thuis zijn? Hoe bouw je een thuis voor je kind dat opgroeit tussen meerdere culuren?

Transitie en afscheid nemen

Transitie en afscheid nemen

Margriet Muurling

Je hebt besloten om naar een ander land te verhuizen, je bent al aan het afscheid nemen in Nederland, maar je hebt nog geen idee hoe het leven en werken in het nieuwe land zal zijn? Je zit midden in een transitie, je voelt je onrustig, onzeker en ontzettend moe. Hoe kun je midden in een transitieproces er ook nog voor je kinderen zijn?

Child protection

Child protection

Kezia Schoonveld

We leven in een onveilige wereld, waar kinderen soms slachtoffer worden van misbruik. Sommige zendelingen werken met slachtoffers van kindermisbruik. Maar ook onze eigen zendingskinderen kan het overkomen dat hun grenzen overschreden worden. Hoe kunnen we onze kinderen weerbaar maken? Hoe kunnen we misbruik herkennen?

Neem contact op

info@intomission.nl

Neem contact op